Spoštovane študentke in spoštovani študenti.

Športno društvo Olimpiki je neprofitna humanitarna organizacija, ki deluje od februarja 2014. Namen in cilj naše organizacije je pomoč socialno ogroženim otrokom, zato vse od ustanovitve dalje pomagamo Mladinskemu domu Malči Beličeve, v katerem v celodnevni ali celoletni oskrbi živijo otroci zaradi neugodnih družinskih razmer.

V času našega delovanja smo uspešno pripravili številne humanitarne športne dogodke, na katerih smo s pomočjo izvrstnih športnikov in dobrih ljudi zbirali sredstva, s katerimi smo pomagali številnim otrokom po Sloveniji. Z dobrodelno ekipo Velikani slovenskega športa smo v letu 2017 izvedli deset nepozabnih športnih prireditev po Sloveniji, v obsežen projekt pa so bili aktivno vključeni številni strokovnjaki, odlični športniki, novinarji, glasbeniki in naši somišljeniki.

Na pobudo naše organizacije v letu 2018 pripravljamo naš prvi mednarodni in obenem najobsežnejši humanitarni projekt dosedaj: dobrodelno hokejsko tekmo med legendami slovenskega in ruskega hokeja  v Ledeni dvorani na Bledu. Ugledni ekipi slovenskih hokejistov se bodo pridružili odlični ruski hokejisti, poleg spektakularne tekme pa bomo pripravili tudi bogat kulturni program. Zelo smo počaščeni, da bo humanitarni dogodek potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, zbrana sredstva pa bodo namenjena otrokom, nadarjenim športnikom iz različnih slovenskih klubov, ki si zaradi socialne stiske ne morejo privoščiti nakupa opreme ali plačila rednih in izrednih treningov ter priprav.

Drage študentke, dragi študenti,

v športnem društvu Olimpiki vas toplo vabimo, da se nam pridružite pri pripravah in izvedbi tega enkratnega športnega dogodka. Veseli bi bili vaše podpore in pomoči pri organizaciji; dobrodošli ste vsi, ki si želite pridobiti pomembne izkušnje na področju organizacije humanitarnih in športnih dogodkov, odnosov z javnostmi in državnimi institucijami, prijav na razpise in ostalih dejavnosti, povezanih s tem dogodkom. Vaša pomoč bi bila dragocena in nadvse dobrodošla - pomembno je le to, da ste komunikativni, ustvarjalni in dobrosrčni športni navdušenci. Za sodelovanje se lahko prijavite po elektronski pošti na naslov olimpiki.si@gmail.com.

Lahko si preberete naše poročilo o delovanju v letu 2017 in o humanitarni hokejski tekmi, za katero še usklajujemo nov datum.

Če vas kar koli zanima, pa nam lahko napišete elektronsko sporočilo in z veseljem vam bomo odgovorili.

Veselimo se vaših dragocenih idej in mladostne energije!

Športni pozdrav, Nataša Olimpiki, predsednica