Prvo letovanje otrok Olimpiki v hotelu Vučko na Jahorini, september 2022

Prvega mednarodnega letovanja otrok Olimpiki so se udeležili otroci Mladinskega doma Malči Beličeve iz Ljubljane, ki so v hotelu Vučko na Jahorini preživeli nepozabne dneve s Športnim društvom Olimpiki.

Doživetje – nastanitev, hrana, aktivnosti – je bilo za vse nas izjemna in nepozabna avantura. Vsi so nas sprejeli in gostili, kot da smo del ekipe Vučko že od nekdaj.

Olimpijski center Jahorina nam je nudil nepozabne atrakcije, prekrasno vožnjo s panoramsko gondolo Poljice in letnim bobom Alpine Coaster. V njihovem adrenalinskem parku Jahorina smo obiskali več atraktivnih animacij, med poleti v višavah smo imeli od vsega veselja metuljčke v želodčkih. Jahali smo ponija, vozili smo se in neskončno zabavali v okroglih kabinah Loobsterja, ki so nas okoli osi vrtele gor dol, levo, desno. S Tjubigom smo drveli po gumijasti stezi, se kopali v bazenu in planinarili – osvojili smo najvišji vrh Ogorjelica 1916 m, uživali v neskončno lepi neokrnjeni naravi, nabirali borovnice in brusnice, se zabavali ob pogledu na divje konje, kravice, bike. Uživali smo v neopisljivih panoramskih razgledih in to so vtisi za vekomaj!

Otroci so med nočnim sprehodom po Jahorini vsekakor doživeli in začutili duha olimpizma na z olimpijskimi krogi razsvetljeni lepotici. Marko je vse otroke in vzgojitelje popeljal s štirikolesnikom/quadom po planini in jim na drugačen način in po skritih poteh predstavil gorsko velikanko.

Veseli smo bili obiska in daril predstavnikov našega veleposlaništva Republike Slovenije v Bosni in Hercegovini.

Obiskali smo tudi drugo olimpijsko planino Trebević, na kateri so nas popeljali s panoramskim vlakcem po Brusu.

Na izlet v sončno obsijano Sarajevo smo pohiteli dan prej. Ogledali smo si Baščaršijo, obiskali stari bazar Bezistan, otroke sem podrobneje seznanila z muslimansko vero, ogledali smo si Begovo džamijo, Vječnico, Sebilj, Večni ogenj, zlatarske in druge ročne bakrene delavnice. Posladkali smo se z dobrim sladoledom in še in še.

Komaj čakamo na nova doživetja.

Nezaboravni dani za decu iz Omladinskog doma Malči Beličeve iz Ljubljane, Slovenija, u organizaciji Sportskog društva Olimpiki su se izveli u hotelu Vučko, septembar 2022. godine na Jahorini. Bila je to izuzetna, nezaboravna avantura, sječanja za uvjek, za sve nas, od smještaja, hrane, svih događaja. Svi u hotelu docekali su nas i ugostili, kao da smo dio tima Vučko odavno.

Olimpijski centar Jahorina pružio nam nezaboravna iskustva, predivnu vožnju panoramskom gondolom Poljice, divljo vožnjo letnim bobom Alpine Coaster. U adrenalinskom parku Jahorina posjetili smo nekoliko njihovih atrakcija, dok smo „letjeli od odusavljenja od svake zabave, imali smo leptire u stomaku, jahali ponija, vozili, se beskrajno zabavljali u okruglim kabinama Loobstera, koje su se vrtjele okolo nas gore-dole, levo, desno, sa Tjubigom se vozali po gumenoj stazi, kupali u bazenu i naravno, planinarili na najviši vrh Ogorjelice 1916 m, uživali u beskrajno lepoj netaknutoj prirodi, brali borovnice, brusnice, zabavljali se gledajući divlje konje, krave, bikove na vrhovima, uživali u neopisivim panoramskim pogledima i nezaboravnim utiscima! Deca su tokom noćne šetnje Jahorinom doživjeli i vidjeli duh olimpizma u čaru pogleda na olimpijske krugove, koji siju u noći na ljepotici Jahorini. Marko je ceo tim djeca i pratioca provozao kvadom po planini i na drugačiji način divjih staza ih upoznao sa planinskim divom.

Posjetila i obdarovala nas je ekipa veleposlaništva Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini.

Posjetili smo i drugo olimpijsko planino Trebević, gdje su nas panoramskim vozom provozali po Brusu. Ogledali smo naravno i naš sunčani Sarajevo. Baščaršiju, staru Bezistansku čaršiju, poučili deca više o muslimanskoj vjeri, ogledali Begovu džamiju, Vječnicu, Sebilj, Vječnu vatru, zlatarske i druge radionice, se slatkišali sa dobrim sladoledom, i još i još.

Jedva čekamo nove avanture.

Objava Veleposlaništva RS v Sarajevu o letovanju otrok